Istanbulul vă așteaptă să îi cunoașteți strălucirea și farmecul și anul viitor

Căutați activități interesante de făcut într-un city break în Istanbul? Există atât de multe lucruri de făcut și locuri de văzut în cel mai mare oraș al Turciei, încât este cert că nu o să aveți cum să vă plictisiți. Pentru a vă ajuta să nu ratați nimic, vă oferim câteva direcții pe care le puteți urma, dacă ajungeți aici.

Plimbați-vă pe jos prin cartierele Istanbulului Sultanahmet, Balat, Beyoglu

A vizita Istanbulul înseamnă a descoperi un oraș foarte mare, efervescent și multicultural. Aflat la  răscrucea dintre lumi, acesta oferă o experiență complexă incredibilă, oferind „frânturi” de Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Istanbulul actual are monumente superbe, dar pentru a înțelege ce îl face unic, vă invităm să îl explorați pe jos. În loc să vă grăbiți să vizitați totul foarte rapid, mai bine vă faceți timp pentru a vă plimba și a vă pierde pe străzile vibrante într-un fabulos city break în Istanbul.

Cartiere celebre, experiențe de neuitat

Veți putea apoi descoperi diferite cartiere, fiecare cu atmosferă proprie, cum ar fi istorice și turistice în Sultanahmet, moderne și la fel de vibrante în Beyoglu, autentice și colorate în Balat și Vefa, iar ceva mai relaxante în Kadikoy. Evident, toată această experiență se simte ca și cum aproape ca și cum ați putea vizita mai multe orașe în același timp.

De asemenea, va fi o oportunitate de a vă integra în viața de zi cu zi a turcilor și chiar de a împărtăși legate de traiul locuitorilor de aici. Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria complexă a acestui oraș, nu ezitați să rezervați un tur ghida, pentru că sigur setea de cunoaștere vi se va deschide de îndată.

Vizitați cele mai frumoase moschei din Istanbul, cum ar fi Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Süleymaniye

Fosta capitală a Turciei are o bogăție culturală incredibilă, construită frumos de-a lungul tuturor acestor secole. Prima capitală a Imperiului Bizantin, a fost cucerită în 1453 de otomani. Astfel, Constantinopolul a devenit apoi unul dintre noile cetăți ale islamului. Acolo au fost construite unele dintre cele mai frumoase moschei din lume, cum ar fi minunata Moschee Albastră sau impresionanta Moschee Süleymaniye. De asemenea, Bazilica Sfanta Sofia, construită în secolul al IV-lea de Imperiul Bizantin, a fost transformată într-o moschee, iar astăzi este un amestec arhitectural absolut unic în lume. Acestea, precum și districtele istorice în care sunt situate, sunt clasificate ca fiind parte din Patrimoniul mondial UNESCO. Ele pot fi vizitate gratuit, atât de musulmani, cât și de nemusulmani. Prin urmare, ați face bine să profitați de această oportunitate într-un city break în Istanbul.

Fabrica de Vacanțe vă trimite în cele mai interesante city break-uri în întreaga Europă. Dumneavoastră care doriți să fie următoarea destinație?

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Imprimarea tricourilor - un mod ușor de a-ți promova afacerea

Lenjerii de pat pentru sezonul rece - confort și căldură în nopțile reci

Certificat ISO 14001 - sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu